Αλλαγή γλώσσας

Δεχόμαστε και πληρωμές
με κάρτα!

cardlink

Πρόβλημα με τα κουφώματα;

Έχετε πρόβλημα με τα κουφώματά σας; Επικοινωνήστε μαζί μας στο
6947 685623 για να σας βοηθήσουμε άμεσα (8 π.μ. - 9 μ.μ.)

Επικοινωνία

* Όνομα:
* E-mail:
* Τηλέφωνο:
* Μήνυμα:

Εξοικονόμηση Ενέργειας

 

Η μείωση της ενέργειας που καταναλώνουμε για να καλύψουμε τις καθημερινές μας ανάγκες σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας.

eksoikonomo

Η παραγωγή ενέργειας που χρησιμοποιούμε για την θέρμανση, την ψύξη, τον φωτισμό κ.λ.π. βασίζεται κυρίως στα ορυκτά καύσιμα όπως το κάρβουνο, το πετρέλαιο και το αέριο. Τα ορυκτά καύσιμα είναι μη ανανεώσιμα και τα αποθέματά τους τείνουν να εξαντληθούν. Η παραγωγή ενέργειας από τα συγκεκριμένα καύσιμα σχετίζεται με την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Αυτή η διαδικασία είναι η κύρια αιτία της αλλαγής του κλίματος που βιώνουμε σήμερα. Γι' αυτό επιβάλλεται να βρούμε τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας με σκοπό τα αποθέματα των ορυκτών καυσίμων να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο έως ότου να αντικατασταθούν με νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

    Γιατί να εξοικονομήσουμε ενέργεια;

  • Οικονομικό όφελος.
  • Προστασία του περιβάλλοντος.
  • Μείωση της εξόρυξης ορυκτών καυσίμων.

Στο άρθρο αυτό θα τονίσουμε την συμβολή των κουφωμάτων αλουμινίου στην προσπάθειά μας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Μία από τις κυριότερες πηγές απώλειας της ενέργειας είναι τα κουφώματα.Για να έχουμε ζεστό σπίτι το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι τα κουφώματα είναι σημαντικό να έχουν καλή αεροστεγάνωση. Επειδή τα παλιά ξύλινα κουφώματα με μονά τζάμια και τα κουφώματα αλουμινίου παλαιάς τεχνολογίας δεν σφραγίζουν καλά, καλό θα ήταν να αντικατασταθούν με κουφώματα τελευταίας γενιάς. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό λόγω οικονομικού κόστους θα πρέπει να κλείσουμε τις χαραμάδες και να τα μονώσουμε στα σημεία επαφής με τον τοίχο.

Η αντικατάσταση κουφωμάτων με ενεργειακά κουφώματα συμβάλλει στη μείωση της ενέργειας έως και 30%. Με την τοποθέτηση τους η απόσβεση των χρημάτων  επιτυγχάνεται σε διάρκεια 4 ετών καθώς η κατανάλωση καυσίμων και ρεύματος μειώνεται σημαντικά. Τα ενεργειακά κουφώματα σε συνδιασμό με τα κατάλληλα ενεργειακά τζάμια μειώνουν σε μεγάλο ποσοστό τις απώλειες θερμότητας από το εσωτερικό προς το εξωτερικό περιβάλλον. 

 

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι επιτακτική ανάγκη που αφορά όλους μας. Ας μη σκεφτόμαστε μόνο το πόσο έχει η τιμή του πετρελαίου και το πως θα το πληρώσουμε αλλά πως θα μειώσουμε την εξάρτηση μας από αυτό. Και το σημαντικότερο η εξοικονόμηση ενέργειας δεν προστατεύει μόνο το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι μας.