Αλλαγή γλώσσας

Δεχόμαστε και πληρωμές
με κάρτα!

cardlink

Πρόβλημα με τα κουφώματα;

Έχετε πρόβλημα με τα κουφώματά σας; Επικοινωνήστε μαζί μας στο
6947 685623 για να σας βοηθήσουμε άμεσα (8 π.μ. - 9 μ.μ.)

Επικοινωνία

* Όνομα:
* E-mail:
* Τηλέφωνο:
* Μήνυμα:

Κουφώματα αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου στην ελληνική αγορά εμφανίστηκαν από την δεκαετία του ΄60 και σήμερα το ποσοστό προτίμησής τους έναντι των άλλων κουφωμάτων αγγίζει το 75%.

116

Το αλουμίνιο προέρχεται από τον ορυκτό βωξίτη που μετά την εξόρυξή του μετατρέπεται σε αλουμίνα και στη συνέχεια με τη μέθοδο της ηλεκτρόλυσης μετατρέπεται σε μέταλλο αλουμίνιο.Το αλουμινιο έχει μεγάλη αντίσταση στη διάβρωση, μεγάλη αντοχή στις μηχανικές καταπονήσεις, ευελιξία στο σχεδιασμό και είναι ιδανικό για την κατασκευή μεγάλων ανοιγμάτων.

Τα κουφώματα αλουμινίου σε σχέση με τα παλαιά ξύλινα κουφώματα, προσφέρουν μεγαλύτερη θερμομόνωση, ηχομόνωση και άριστη λειτουργικότητα. Οι κλιματικές αλλαγές, η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και η ηχορύπανση στις μεγάλες πόλεις καθιστούν επιτακτική ανάγκη την αντικατάσταση κουφωμάτων με ενεργειακά κουφώματα τελευταίας τεχνολογίας. Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες διελάσεως παράγουν ποιοτικά συστήματα αλουμινίου. Από την άλλη ο εκσυγχρονισμός εξοπλισμού κατασκευής κουφωμάτων από τους αλουμινάδες - κατασκευαστές έχει ως αποτέλεσμα στην ελληνική αγορά να κυκλοφορούν κουφώματα αρίστης ποιότητας. Τα κουφώματα αλουμινίου αν λάβουμε υπόψιν το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας είναι η πιο ιδανική λύση.

 Πήρατε την απόφαση να αντικαταστήσετε τα παλαιά σας κουφώματα και αναρωτιέστε τι είδους κουφώματα αλουμινίου θα επιλέξετε; 

Τα κουφώματα αλουμινίου δεν είναι όλα ίδια. Η διαφορά τους δεν είναι μονο στο σχεδιασμό και στην παραγωγή του συστήματος αλουμινίου αλλα και στον τρόπο κατασκευής και τοποθέτησης από τον κατασκευαστή αλουμινίου, τον αλουμινά. Το κριτήριο επιλογής κουφωμάτων δεν πρέπει να γίνεται πάντα με βάση την τιμή, αλλά  με την αξία του προϊόντος που αγοράζουμε. Να μη ξεχνάμε ότι τιμή είναι αυτό που πληρώνουμε ενώ αξία είναι αυτό που παίρνουμε και μας μένει. Η οικονομική ύφεση, η ανάγκη εξοικονόμηση ενέργειας, ο ανταγωνισμός μεταξύ εταιριών παραγωγής συστημάτων αλουμινίου και μεταξύ κατασκευαστών έχει ως αποτέλεσμα τα κουφώματα αλουνινίου που υπάρχουν στην ελληνική αγορά να έχουν διαφορετικές τιμές πώλησης.

Παράγοντες που καθορίζουν την τιμή κουφωμάτων:

  • Εταιρεία παραγωγής παραγωγής συστημάτων αλουμινίου. Τα συστήματα αλουμινίου στη χώρα μας παράγονται από ελληνικές εταιρείες. Η τιμή των κουφωμάτων καθορίζεται αρχικά από τον τρόπο παραγωγής των συστημάτων αλουμινίου που εφαρμόζει η εταρεία διέλασης, το σχεδιασμό του συστήματος, τις μηχανικές ιδιότητες και το αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Ποιότητα βαφής αλουμινίου. Η βαφή παίζει σημαντικό ρόλο για να έχουμε ένα κούφωμα που εκτός από την εμφάνιση θα είναι αντιδιαβρωτικό και θα έχει μεγαλύτερη δειάρκειας ζωής. Όταν επιλέξουμε χρώμα βαφής των κουφωμάτων το προτιμότερο είναι η βαφή να γίνει από την εταιρεία παραγωγής συστήματος αλουμινίου διότι διαθέτουν σύγχρονη μονάδα κάθετης βαφής.
  • Είδος συστήματος αλουμινίου. Η επιλογή συστήματος αλουμινίου "ψυχρό" ή "θέρμο" καθορίζει την τελική τιμή του κουφώματος. Σήμερα επιβάλεται η επιλογή κουφωμάτων να γίνεται με κριτήριο την εξικονόμηση ενέργειας και τα ενεργειακά κουφώματα είναι η ιδανικότερη λύση.
  • Μηχανισμοί,εξαρτήματα,τζάμια. Οι μηχανισμοί,τα λάστοιχα στεγάνωσης και τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κουφωμάτων επηρεάζουν τη λειτουργία και τις ιδιότητες του κουφώματος. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα κρούσματα διαρρήξεων έχουν αυξηθεί,τα ανοιγόμενα κουφώματα με περιμετρικό μηχανισμό πολλαπλού κλειδώματος και η τοποθέτηση κλειδαριών 3 σημειων στα συρόμενα κουφώματα προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τους διαρρήκτες.

Επιλογή κατασκευαστή αλουμινίου (αλουμινάς)

Ο κατασκευαστής έχει τον σημαντικότερο ρόλο για να αγοράσουμε κουφώματα αλουμινίου αρίστης ποιότητας. Μέσω αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο και από τις συστάσεις φίλων ή συγγενών μπορούμε να επιλέξουμε τον άνθρωπο που θα κατασκευάσει τα κουφώματά μας. Υπάρχουν στην ελληνική αγορά εταιρείες που παράγουν μόνο έτοιμο κούφωμα χωρίς την τοποθέτησή τους, εκθέσεις αλουμινίου χωρίς εργαστήριο και κατασκευαστές αλουμινίου-εργαστήρια. Προτιμότερο θα ήταν να επιλέξουμε κατασκευαστή αλουμινίου που έχει δικό του εργαστήριο. Ο κατασκευαστής είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θα έρθουμε σε επαφή, θα μας προτείνει την κατάλληλη λύση για την αντικατάσταση κουφωμάτων και θα μας δώσει την τελική προσφορά κουφωμάτων. Επειδή με την οικονομική κρίση πολλά εργαστήρια έχουν κλείσει και λειτουργούν ως "αεριτζήδες" καλό θα ήταν πριν επιλέξουμε κατασκευαστή να επισκεφτούμε τον χώρο του. Ο κατασκευαστής θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος κατασκευαστης, να εφαρμόζει το σύστημα ελέγχου παραγωγής FPC (Factory Production Control) σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα προϊόντα του να φέρουν τη σήμανση CE. Η προσφορά που θα λάβουμε από τον αλουμινά πρέπει να αναφέρει το σύστημα αλουμινίου που θα χρησιμοποιήσει (σειρά), το είδος των τζαμιών απλά ή ενεργειακά, τους μηχανισμούς, τις κλειδαριές, τις σήτες και τον τύπο των ρολών αλουμινίου. Όταν συγκρίνουμε προσφορές να αφορούν τα ίδια πράγματα. Ένας καλός κατασκευαστής είναι παρών κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης κουφωμάτων και δεν χρησιμοποιεί εξωτερικό συνεργείο τοποθέτησης. Ο κατασκευαστής αλουμινίου που θα επιλέξουμε πρέπει να μας εμπνέει εμπιστοσύνη, να είναι τυπικός στα ραντεβού του, στο χρόνο παράδοσης, να είναι εχέμυθος και να σέβεται το χώρο του σπιτιού μας. Μετά την τοποθέτηση κουφωμάτων ελέγχουμε την ποιότητα και τη λειτουργία των κουφωμάτων και εάν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα με βάση την προσφορά που λάβαμε. Επίσης ζητάμε από τον κατασκευαστή τη δήλωση επιδόσεων κουφωμάτων και την εγγύηση καλής λειτουργίας.

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι μία επένδυση για την οικία μας, δίνει αξία σε αυτήν και η επιλογή τους πρέπει να γίνεται με κριτήριο την εξοικονόμηση ενέργειας.