Αλλαγή γλώσσας

Δεχόμαστε και πληρωμές
με κάρτα!

cardlink

Πρόβλημα με τα κουφώματα;

Έχετε πρόβλημα με τα κουφώματά σας; Επικοινωνήστε μαζί μας στο
6947 685623 για να σας βοηθήσουμε άμεσα (8 π.μ. - 9 μ.μ.)

Επικοινωνία

* Όνομα:
* E-mail:
* Τηλέφωνο:
* Μήνυμα:

Ενεργειακά τζάμια

 Ενεργειακά τζάμια είνα ένα απλό διάφανο γυαλί το οποίο στη μία πλευρά έχει μία επίστρωση μικροσκοπικών μεταλλικών οξειδίων. Η ιδιότητα της επίστρωσης δεν επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας από τον εξωτερικό χώρο στον εσωτερικό ή και αντίστροφα. 

tzami1

Σε ένα κούφωμα το γυαλί καλύπτει σχεδόν το 80% της επιφάνειά του, άρα οι απώλειες θερμότητας από το γυαλί είναι μεγάλες. Για να περιορήσουμε τις απώλειες επιβάλλεται η τοποθέτηση ενεργειακών τζαμιών (Low-E). Ανάλογα σε τι κλίμα θα γίνει η τοποθέτηση των κουφωμάτων, αλλάζει η θέση τοποθέτησης του ενεργειακού τζαμιού. Στα ψυχρά κλίματα μας ενδιαφέρει να "εγκλωβίσουμε" την ηλιακή θερμότητα μέσα στο σπίτι, ενώ δεν θέλουμε τη θερμότητα στα ζεστά κλίματα. Στα ψυχρά κλίματα η τοποθέτηση του ενεργειακού γυαλιού γίνεται στη θέση 3, ενώ στα θερμά κλίματα στη θέση 2 (βλέπε εικόνα).

 

Για να επιλέξουμε τι ενεργειακά τζάμια θα τοποθετήσουμε στις κατακευές μας, πρέπει να λάβουμε υπόψιν τον συντελεστή θερμοπερατότητας U του τζαμιού (Ug). Η τιμή Ug μετράει τις απώλειες θερμότητας το χειμώνα από μέσα προς τα έξω και το καλοκαίρι δεν επιτρέπει την ηλιακή θερμότητα να εισέλθει στο εσωτερικό της οικίας μας. Όσο μικρότερη είναι η τιμή Ug του τζαμιού τόσο μεγαλύτερη είναι η ενεργειακή απόδοση των κουφωμάτων.

Πλεονεκτήματα του ενεργειακού τζαμιού:

  1. Έχουν χαμηλότερη τιμή U
  2. Μειώνει την εισερχόμενη υπεριώδη ακτινοβολία
  3. Καλύτερη θερμομόνωση το χειμώνα
  4. Καλύτερη ψύξη το καλοκαίρι
  5. Μείωνουν το κόστος ψύξης και θέρμανσης
  6. Υψηλή μετάδοση του ορατού φως

 

Για την αλλαγή κουφωμάτων επιλέξτε κουφώματα με ενεργειακά τζάμια με ARGON.